Verkoop

De verkoop van de woningen en bouwkavels geschied door inschrijving via een account op deze website. Van Herk Makelaardij uit Schoonhoven zal de woningen en bouwkavels verkopen. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van de aangeleverde gegevens bij de inschrijving op deze website. De verkoop van de woningen gaat, net als de bouw, in verschillende fases. De inschrijving voor een woning of bouwkavel kan echter pas vanaf het moment dat de online verkoop van een bepaalde fase is gestart.

Wel adviseren wij om alvast een account aan te maken, zie het formulier onderaan deze pagina. Door het aanmaken van een account zult u ook de nieuwsbrief ontvangen. 

Inschrijven voor een woning of bouwkavel (fase 1)

bouwkavels, fase 1 - inschrijving gesloten

De meeste kavels zijn inmiddels gereserveerd, maar er zijn nog kavels beschikbaar. U kunt zich hiervoor inschrijven via de website of melden bij de makelaar.

woningen, fase 1 - inschrijving gesloten

De 32 woningen zijn inmiddels gereserveerd, de makelaar gaat met de geselekteerde kandidaten de komende tijd de eerste gesprekken aan. U kunt zich nog wel inschrijven maar wordt dan op een reservelijst geplaatst.

Hoe werkt de online inschrijving?

Door op de button 'inloggen' te klikken krijgt u toegang tot uw woonaccount. Aan de linkerzijde in het menu vindt u het kopje 'Digitaal inschrijfformulier woningen'. Vervolgens beantwoordt u alle vragen en maakt u uw inschrijving compleet. U kunt voor meerdere woningen inschrijven.

Tevens kunt u gedurende de inschrijvingsperiode de financiële verklaring uploaden bij het digitale inschrijvingsformulier.

Toewijzingsregels

Voor de seniorenwoningen gelden toewijzingsregels.

Mensen met een minimale leeftijd van 60 jaar krijgen een voorrangspositie. Indien men de woning samen koopt dan zal de leeftijd van de jongste koper bepalend  zijn. Indien op het moment van inschrijving de 60-jarige leeftijd nog niet bereikt is dan kan de woning alsnog gekocht worden indien dit in de loop van 2022 wel het geval zal zijn.

Voor 50% van de woningen 'woningtype K' krijgen huidige huurders van een sociale huurwoning in de Gemeente Lopik voorrang bij de inschrijving. De woning dient wel van Woningbouwvereniging de Woningraat gehuurd te worden en moet vrij komen voor een andere huurder. Tevens dient men  minimaal een periode van 1 jaar de woning gehuurd te hebben;

Er is geen inkomensgrens van toepassing.

Indien er onvoldoende animo uit de leeftijdscategorie 60+ blijkt te zijn ten tijde van de inschrijving zullen de woningen ook aan mensen jonger dan 60 jaar verkocht kunnen gaan worden. Hierbij zal dan de groep 55-59 jaar als eerste in aanmerking komen. 

Financieel

lever een financiële check aan

Door een financiële check uit te laten voeren en in te leveren vóór de sluiting van de inschrijfperiode kunt u een voorrangspositie krijgen bij de toewijzing van een woning of bouwkavel. Bij de onderstaande hypotheekspecialisten van de Rabobank of Veldsink den Hartog kunt u hiervoor terecht. U kunt er dus profijt van hebben als u een financiële check aanlevert en bovendien weet u dan ook of de woning of bouwkavel binnen uw budget past.

Financiele check

Verklaring dat je de woning kunt betalen

Samen met één van de onderstaande hypotheekadviseurs van de Rabobank of Veldsink den Hartog bekijkt u uw financiële situatie of u de woning of bouwkavel met bijkomende kosten kunt betalen. De financiële check is voor u gratis en vrijblijvend. Als u de woning of bouwkavel kunt betalen ontvangt u van de hypotheekadviseurs een ondertekende verklaring van de uitgevoerde financiële check en wordt deze mede door u ondertekend. Zodra de online inschrijving is gestart kunt u deze uploaden bij uw digitale inschrijving in uw account. 

De financiële check is niet geldig als deze niet ondertekend is door zowel uzelf als één van onderstaande hypotheekadviseurs. De financiële check mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing, na de toewijzing vernietigen wij deze informatie. Uiteraard bent u vrij om te bepalen bij welke aanbieder u uiteindelijk uw hypotheekaanvraag wilt doen. Dit kan dus ook een andere dan de hier genoemde hypotheekadviseurs zijn.

Rabobank Utrechtse Waarden e.o.

kantoor IJsselstein (op afspraak)

Overtoom 5
3401 BK  IJsselstein

John van de Bunt  
Telefoon: 06-22 14 53 51 
E-mail: john.van.de.bunt@rabobank.nl

Monique van Winsen
Telefoon: 06-13 43 63 51
E-mail: monique.van.winsen@rabobank.nl

Veldsink den Hartog

kantoor Lopik

Vogelzangsekade 1A
3411 BA  Lopik

Telefoon: 0348-75 11 11
E-mail: lopik@veldsink.nl

Wij adviseren om de financiële check tijdig te laten uitvoeren zodat deze klaar ligt zodra de inschrijving van start gaat. Houd hierbij wel rekening met het feit dat de financiële check niet ouder dan 3 maanden mag zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing, na de toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Interesse